Home Entertainment Entertainers & Acteurs
Entertainers & Acteurs Print E-mail

Berry Knapen, Absurdist                   

Rare knaap die Berry. Absurde typetjes, absurde humor. Onvoorspelbaar, hilarisch, explosief een tikkeltje brutaal. Zowel verbaal als non-verbaal.

Bent u op zoek naar een ijsbreker, een flamboyante opleuker, een nietsontziende 'fool' met een hoog adrem-gehalte, iemand om de boel op stelten te zetten. Dan is Berry de persoon die u zoekt, hij laat u schrikken, verbazen en bovenal lachen.

Feesten straattheaterfestivals jaarmarkten ... 'anywhere'. Op een podium of als animatie. Bij zijn geboorte was het al direct duidelijk, met zo'n kop kan hij maar één ding worden: ABSURDIST.
Toen hij op zijn 27ste voor het eerst op straat kwam werd er veel gelachen, het dorp stond op zijn kop. Sinds die tijd wordt hij veel gevraagd voor animatie-en podiumacts. Hij is nu 42, maar heeft het verstandelijk vermogen van een kind van vijf. Verder heeft hij 11 kinderen bij 13 verschillende vrouwen en zijn hobby is het sparen van "nietjes". Zowel nieuwe als gebruikte. Zijn huidige levensdoel is het opkomen voor het leven van het koffiefilterzakje. Mocht u hem eens tegenkomen: "Niet voederen, niet aanraken, alleen maar lachen!."


 

Tobias

Het zal je maar gebeuren…op klaarlichte dag, midden op straat… hangt er een hond aan je broekspijp. Dit is wel een héle trouwe viervoeter, je komt er maar niet vanaf. En sterk!! Hij sleurt je overal mee naar toe, dwars over het plein, door alle straten. De man probeert zich met veel moeite aan alles en uh… U staande te houden. Niemand weet van wie de hond is. Is hij misschien van u?

Mike Bike

Een motorrijbewijs zat er voor 'Mike Bike' niet in. Maar dat mag de pret niet drukken. Vindingrijk als hij is heeft deze 'stoere' knutselaar een gemotoriseerde rollator gebouwd. En daar is hij trots op. Hij heeft zijn Molator tot in de puntjes gepoetst en is nu op uw evenement. Hij flaneert, hij geniet van alle aandacht en soms mag iemand een stukje meerijden. Zittend voor op het plankje. Wie wil dat niet? En dan zul je het net hebben, hij wil niet starten. Heeft iemand er met zijn jatten aangezeten, komt het door de bijrijder, is de benzine op...
 

Kees-Jan

Er zijn mannen die hun vrouw maar al te graag in een koffer willen stoppen. Kees-Jan is zo'n man. Hij is zijn tirannieke vrouw na 25 jaar meer dan zat. Zijn vrouw haalt ondertussen alles uit de kast om hem te bewegen de koffer te openen. Kees-Jan heeft de tijd van zijn leven, maar houdt Kees-Jan voet bij stuk? Een koffer vol met merkwaardige geluiden weergegeven door een compacte geluidsinstallatie.      

De Vliegenman

Vervelend hoor al die vliegen op je hoofd, naast je neus, op je wang, boven je oog. Als je het ziet krijg je overal jeuk. Subtiel probeert hij de vliegen te verjagen. Hij is van adellijke komaf. Soms worden de vliegen hem te veel en laat hij zijn ware aard zien, wat leidt tot veel hilariteit.

Halfnaked

Een ogenschijnlijk gewone man, keurig in pak. Zolang hij zich niet omdraait. De achterkant van zijn kostuum is in zijn geheel verdwenen. Hij is zichzelf van geen kwaad bewust totdat u hem erop attendeert. En dan gebeuren er natuurlijk rare dingen. Dan is er natuurlijk paniek. Het schaamrood gaat voorbij zijn oren.

De 'Prins' met het glazen muiltje

Deze 'Prins' is op zoek naar iemand die we allemaal kennen. Het is zo'n ontzettend klein muiltje. Alle vrouwen willen maar al te graag het schoentje passen. Helaas moet hij hen keer op keer teleurstellen. Er is er natuurlijk maar één vrouw in zijn leven en die zal hij vinden ook. Hoewel?

  

De Organisator

Hij ontvangt u, wijst u de weg, begeleidt u daar waar nodig is, vertelt u over de inhoud van het diner, neemt elk pluisje weg, schuift uw stropdas aan, poetst uw bril, haalt de siep uit uw ogen, oorsmeer uit uw oor, inspecteert uw neus….. Een zeer vriendelijke gastheer die zich speciaal voor u helemaal uitslooft. De 'organisator' van uw feest/festival.

Harry Snotter

Harry zoekt zijn zakdoek want die heeft hij snel nodig. Hij zoekt in elke zak, ook in die van u. Hij haalt allerlei voorwerpen tevoorschijn. Van afstandbediening tot muizenklem: maar géén zakdoek. Mocht u tranen krijgen van het lachen, pas dan op voor uw zakdoek!

    


De Opvallende Inbreker

Herman Hendrik Huizinga is inbreker. Een 'echte' inbreker. Laat ik het anders zeggen. Hij loopt stage en heeft een probleem. Herman Hendrik heeft wel het adres maar weet de straat niet te vinden. De bewoners zijn een lang weekend naar een vakantiepark dus hij moet er nu naar toe; zodat hij zijn slag kan slaan. Misschien kunt u hem helpen het adres te vinden. Herman Hendrik is ontzettend aardig, een inbreker die u altijd al één had willen hebben.

Bruid en Bruidegom

De bruid draagt de bruidegom op haar rug. Als een wild paard rent zij door de straten dus zorg ervoor dat u op tijd aan de kant springt. Soms is ze te koppig om maar één been te verplaatsen. Wat een toestand! Als hij nog eens in het huwelijk treedt, dan loopt hij zelf.

De Lampenkapman

Kijk hem nou daar met die lampenkap op zijn hoofd. Je ziet zijn gezicht niet. Wat bezielt die man, wie is deze idioot?
Hij loopt je achterna, hij komt op de meest vreemde plekken te voorschijn, hij daagt je uit en als je dan onder die lampenkap wil kijken……'Tuuuu…T'.

     

  

Bob van Zandbergen Animatie

Bob de entertainer heeft voor ons ook al vele diensten bewezen! Of het gaat om zang, mime, animatie of presentatie Bob heeft alle kwaliteiten in zich om van uw feest iets speciaals te maken. Bob kan als zanger uw avond perfect muzikaal omlijsten met verschillende genre’s, tijdens uw receptie, diner, bijeenkomst en andere festiviteiten.
Ook als het gaat om een feest waar het er even flink aan toe mag gaan is Bob van de partij!

Voor animatie en mime is Bob ook een graag geziene gast op vele feesten en bijeenkomsten. Met zijn diverse acts en verschillende typetjes weet hij uw gasten op een aangename wijze te vermaken.
Het voordeel van Bob is dat hij geen voorstander van pauze is…. U krijgt dus echt waar voor uw investering.. In een bepaald tijdsbestek doet Bob het liefst zoveel mogelijk met verschillende typetjes zoals als volgt omschreven:

Sjaakie de Hagenees,


Regstreeks uit de Haagse Spijkerbuurt, Leif op uw feessie!
Hij is de brengert van het onvervalste Haagse sfeertje en zonder enig respect voor wie dan ook. Onvervalste humor van een “foute” jongen.

Butler Bruinsma

Zeker een type van de oude stempel! Eindeloos correct en altijd ter plaatse op momenten dat u hem niet nodig heeft. Bruinsma maakt nergens een probleem van en zal al mompelend en mopperend uw wensen tot uitvoer brengen. Raadzaam is echter wel om de sleutel van de drankkast te verstoppen!

       

Havenmeester Jan Pietersoon Willemse

Tsja vroeger was anders heel anders. Dat zal u zeker bevestigd worden door Havenmeester Jan Pietersoon Willemse. Hij neemt u mee in de tijden van de koopvaardij (u weet wel, toen er nog echte kerels bestonden) en zal u bulderend en brallend het gevoel geven in een oude havenkroeg te zijn. Dit kan eventueel omlijst met oude en nieuwe zeemans- en kroegliederen.

Portier Bram

Bij zeer vele gerenomeerde hotels en andere gelegenheden mocht Bram visitekaartje zijn als eerste indruk van een proffessionalisme en cultuur. Helaas heeft het bij geen van hen langer geduurd dan een half uur, iets waar Bram zich nog steeds over verbaasd.

Met een overdreven liefde voor zijn vak stuurt hij de gasten vakkundig en met gebaren en geluiden de verkeerde richting uit of merkt hen (onbewust) helemaal niet op.
Zet dus voor de ultieme chaos Bram bij de deur of op uw parkeerterrein.

Lakei Clarion

Hooghartig, doch zeer behulpzaam met een oog voor het kleinste detail en een neus voor etigeutte, is de omschrijving van Lakei Clarion. Met een echte Middeleeuwse bombarie woren alle binnenkomende gasten met naam en toenaam aangekondigd en gedurende het diner zullen diverse gangen en gerechten op ludieke wijze worden voorgesteld.

Maar blijft u wel correct en op uw hoede, want de kleinste etiqeuttefout zal genadeloos worden gecorrigeerd!

  

Meneer Co

Een rasechte storende factor die het liefst op de achtergrond blijft. Door zijn meelijwekkende en ontwapende verlegenheid en onschuld, toch altijd een graag geziene gast.
Nog steeds op zoek naar de ware liefde, maar bij benadering zeer schrikachtig.

Ober Henry

Haast zal u zeker niet moeten hebben op een avond waar ober Henry u bedient. Met een zucht en een moedeloze blik sloft deze van tafel naar tafel en voorziet u van, waarschijnlijk de verkeerde consumpties. Hoewel de tap rijkelijk vloeit eindigt er toch verdacht weinig op de bestemming!

Piraat Blackeye

Na jarenlage omzwervingen over alle wereldzeeën zet Kapitein Blackeye eindelijk weer voet op Hollandsche bodem. Hoewel hij geen hoge dunk heeft van landrotten, neemt hij u mee op een muzikale reis over vele werelddelen en zal de avond eindigen in een tijdloze climax!

 

Zingende Zwerver


Irritante oude hippie, begeleidt zichzelf op de gitaar bij liedjes uit de 60-er en 70-er jaren en bekommentarieert passerende gasten. Vindt dat ie zelf erg goed kan zingen. Ondertussen zeurt ie om een financiële bijdrage voor z’n eerste cd die er nu eindelijk maar eens van moet komen en om een biertje om zijn zingbanden te smeren......


De Klu(n)sjesman


In één, twee, drie of meervoud. Een (on)handige regelaar voor al uw hand- en spandiensten. Geschikt als levende bewegwijzeraar, om de gasten uit te nodigen voor een bepaalde activiteit of om bezoekers rond te leiden bij de opening van een nieuw bedrijfspand.

Prins Bernard


Hilarische act met perfecte imitatie van nasaal Nederlands/Duits stemgeluid en alle actuele ins en outs van palijs Soestdijk. Op basis van vooraf gegeven informatie wordt een komische toespraak gemaakt. Op maat dus voor die specifieke persoon of situatie. En al naar gelang de wens, 10, 20 of 30 minuten durend.

Goed geschikt om een speech op maat te maken voor een feestelijk evenement zoals een opening of jubileum. Laat speciale mensen door de prins in het zonnetje zetten door hen een oranje onderscheiding op te spelden. 

     

Terry de Beveiligingsbeambte

Stoer en strak in het pak met oortelefoon en "screenings-apparatuur" ontvangt deze antiheld de gasten en houdt hij alles en iedereen -samen met zijn (fictieve) collega Bob- in de gaten. Terry wordt graag ingehuurd voor uw (bedrijfs)feest. Hoe meer gasten des te meer raakt hij in zijn element.

Richard enquêteur


Deze komiek vraagt je aan de hand van zijn enquêteformulier het hemd van het lijf. Erg geslaagd op de beursvloer, in kleiner gezelschap als stemmingmaker en om specifieke informatie onder de aandacht te brengen.

Opa mopperkont


Weet het altijd beter, niks is goed en tikt iedereen op de vingers. Zeer geschikt als interruptie van een toespraak of als komische noot bij een productpresentatie.

     

De komische ober

Inzetbaar op ieder feest en diner in horeca gelegenheid! Onopvallend loopt de komische ober aanvankelijk gewoon met het andere bedienend personeel mee. Allengs zet hij de gasten op het verkeerde been en haalt de ene flauwe grap na de andere uit. Van grappig tot hilarisch.

Inboorling


Voorbeeld van een TYPE op maat bedacht. Een studentenvereniging geeft een groot feest in exotische Expeditiesfeer. Het interieur is met palmen e.d. ingericht en de bediening draagt een expeditie outfit. De gasten worden ontvangen door Oeleboele die steeds een ontvangstdansje maakt en hen het wachtwoord vraagt.

Mr. Pieter van Vollenhoven

Na het overlijden van prins Bernhard is mr. Pieter van Vollenhoven de nieuwe pater familias van de gehele oranje familie. Hij weet dan ook alle laatste nieuwtjes van de Oranjes en schroomt niet deze kennis uit te baten.

Naast zijn grote hobby van pianospelen“heeft hij iets” met veiligheid; hij is voorzitter van de Raad voor de Verkeersveiligheid, de Spoorwegongevallenraad, de Stichting Maatschappij Veiligheid en Politie en bekleedt diverse functies in internationale en Europese veiligheidsorganen. Kortom een heuse veiligheidsfreak.

Dat deze passie soms wat uit de hand loopt en begrip vraagt van zijn naaste familieleden doet Pieter uitvoerig uit de doeken.

     

Naast al deze typetjes van onze acteurs leveren wij ook maatwerk voor uw feest of evenement. Voor mogelijkheden en prijsinformatie kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 
  • Frits Amusement
  • Frits Amusement
  • Frits Amusement
  • Frits Amusement